Woning en hypotheek bij een relatiebreuk

Bij een relatiebreuk moeten niet alleen bepaalde emoties worden overwonnen, maar moeten ook afspraken worden gemaakt over financiële kwesties, belastingen en waar je recht op hebt. Deze beslissing heeft waarschijnlijk ook gevolgen voor waar en hoe je gaat wonen.

Heb je een hypotheek met je ex-partner of alleen? Wil één van jullie na de breuk in hetzelfde huis blijven wonen? Of besluiten jullie de woning te verkopen?

Bij Domek.nl helpen we je inzicht te krijgen in de mogelijkheden en je financiële situatie onder controle te houden.

Boek een gratis adviesgesprek

Hypotheekovername na relatiebreuk
Aflossing van ex-partner
Nieuwe hypotheek

Neem contact met ons op

1

Hypotheekovername bij relatiebreuk

Samen hebben jullie een huis of appartement met een hypotheek en na de relatiebreuk wil iemand van jullie de woning overnemen met de huidige hypotheek en lage rente. Deze optie is mogelijk nadat van tevoren is vastgesteld of de financiële situatie van degene die in het huis blijft wonen dit toelaat.

Bij een verbroken relatie hebben banken een gemakkelijker en toegankelijker acceptatieproces dan bij de eerste hypotheek, daarom hoeven online berekeningen in deze situatie niet te worden overwogen. Een persoon die al in een eigen woning woont, wordt door de bank veel gunstiger behandeld, dus de inkomsten kunnen lager zijn dan bij een eerste lening.

2

Aflossing van een ex-partner

De vertrekkende partner heeft recht op de helft van de waarde van de woning. Je hoeft hiervoor niet zelf over geld te beschikken, want de bank waar je de hypotheek hebt afgesloten kan je het geld hiervoor lenen en alle kosten voor het oversluiten van de hypotheek dekken.

De akte van verdeling zorgt voor de officiële registratie van de eigenaar van de woning en de hypotheek.

3

Nieuwe hypotheek

Als je overweegt om uit je gezamenlijke woning te verhuizen na een relatiebreuk en wil weten welke hypotheek je kunt krijgen in je nieuwe situatie, dan staan onze adviseurs klaar om je te helpen. We bekijken je financiële mogelijkheden en stellen je de beste oplossingen voor.

De eerste berekening en informatie is gratis. Zelfs als je je bedenkt, zijn er geen kosten!

Vergeet niet dat het belangrijk is dat je nadenkt over het regelen van je hypotheek zodra je uit elkaar gaat. Het niet nakomen van financiële en juridische verplichtingen kan in de toekomst negatieve gevolgen hebben.